Releases

Att blogga om inredning

Inredning är ett ämne som intresserar många. De flesta spenderar mycket tid i hemmet och det är viktigt att det är en plats för avslappning, umgänge och trevliga stunder. Om du brinner för inredning är en blogg den bästa kanalen att nå ut till en bred läsarskara. Inredningstidningar har alltid varit populära, men de senaste åren har intresset för inredningsbloggar ökat drastiskt. Läsare efterfrågar i större utsträckning personliga inredningstips och verklighetstrogna bilder. Inredning är ett mycket brett ämne och du väljer själv vilken inriktning du vill ha på din inredningsblogg. Nedan följer tips på hur du skapar en blogg som lockar många läsare.

Bilder i en inredningsblogg

Bilder är A och O i en blogg, särskilt om den handlar om inredning. Läsarna vill kunna drömma sig bort till ett vackert hem genom bilderna på bloggen. Däremot behöver bilderna inte vara professionella utan de kan vara tagna med mobilkamera. Det viktiga är att bloggen har en röd tråd och är personlig. Du bör vara konsekvent och använda dig av samma stil på bilderna. Innan du börjar blogga bör du fundera över hur tonen i bloggen ska vara. Är det en seriös och allvarlig blogg som ger praktiska tips? Är det en familjär och hemtrevlig blogg som bjuder in till det verkliga livet bakom kulisserna? Eller är det en rolig blogg som kommer på innovativa och konstiga lösningar. Oavsett vilken ton och stämning du vill förmedla är det viktigt att bilderna anpassas efter resten av innehållet. Här kommer några tips på hur du bäst använder bilder i din inredningsblogg:

 

  • Inredning visas bäst i bildformat och därför bör du använda dig av många bilder i varje inlägg.
  • Använd bildtexter för att underlätta för läsaren.
  • Bilderna måste vara fina och av god kvalitet, men de behöver inte vara professionella. Den personliga känslan är viktig i en blogg.
  • Bilderna måste stämma överens med övrig ton i bloggen.
  • Var konsekvent och använd samma stil i samtliga bilder.

Budgettips och DIY

Läsare älskar att inspireras och läsa om hur de själva kan skaffa stilen eller inreda på samma sätt. En inredningsblogg är i de flesta fall en källa till inspiration. När läsarna ser något som de gillar vill de gärna veta hur de kan återskapa det i det egna hemmet. Som bloggare är det viktigt att du ger dina läsare inspiration tillsammans med tips. Svenskar spenderar allt mer pengar på inredning, men om inredningen du skriver om är dyr eller svårtillgänglig kan du med fördel dela med dig av liknande inredning till ett lägre pris. Även så kallade DIY-tips är otroligt populära. Om du vet några smarta inredningsknep kan du med fördel dela med dig av dessa på din blogg.

Trender

Att blogga om inredningstrender är alltid uppskattat. Om du vill nå ut till många läsare är det viktigt att din blogg är sökmotoroptimerad (SEO). Förutom högkvalitativ texter och bilder är det bra att använda sig av olika sorters listor. Exempelvis “5 inredningstrender 2019” eller “3 inredningstrender du kommer att se överallt”.

ashe