Bloggande

Flytta till Stockholm och börja blogga

Att starta en blogg och arbeta med det på heltid är ett yrke som har vuxit sig allt större de senaste åren. Att leva på sin blogg eller på sociala medier har yrkestiteln influencer. Om din dröm är att börja blogga och ha det som ditt jobb måste du vara beredd på att arbeta hårt i början. För att ge din karriär en skjuts kan du flytta till Stockholm. Det är i Stockholm de allra flesta event genomförs och de flesta av landets stora influencers bor i Stockholm. När du ska flytta är det en bra idé att anlita en flyttfirma från Stockholm för att göra hela processen enklare. Även om du ska flytta inom staden är det värt att anlita en flyttfirma i Stockholm som enkelt kan navigera sig runt i staden. Den stora fördelen med en flyttfirma är att det är tryggt och säkert. När du letar efter en bra flyttfirma i Stockholm ska du tänka på att hitta en seriös firma för att inte bli lurad.

Hitta andra influencers

I Stockholm har du bättre förutsättningar att träffa andra bloggare och influencers. Att blogga kan stundvis vara ett ensamt yrke och att då hitta personer i samma yrke kan vara berikande. Det är trevligt att ha andra influencers att bolla idéer med. Ni kan även hjälpa varandra med vissa saker. I Stockholm är det även lättare att bygga ett kontaktnät och nätverka.

Hitta ett intressant ämne att blogga om

När du ska börja blogga är det viktigt att du vet varför du startar en blogg och vad som är syftet med den. Bloggen är en fantastiskt bra kanal om du vill nå ut med ett speciellt budskap. På en blogg kan du ge dina läsare ett bredare och djupare innehåll än vad som går att presentera via andra sociala mediekanaler som exempelvis Instagram. En blogg har också mycket färre begränsningar och du kan med en blogg styra ditt innehåll helt själv. Det finns inga direkta regler för vad du får och inte får blogga om. Men det är viktigt att du har något att skriva om som kan vara intressant för andra att läsa om. Det är även en stor fördel om du är intresserad av det du ska skriva om. Om du är intresserad av ämnet är det roligare att skriva inlägg och göra research.

Tjäna pengar

För att kunna tjäna pengar på din blogg behöver du bygga upp en läsarkrets som är återkommande och som vill ta del av det som du skriver om. Du kan behöva lägga ner tid och energi i början på att nå ut med din blogg till läsare. När din blogg har fått en trogen följarskara kan du göra samarbeten med bra företag och tjäna pengar på annonser.

ashe