Bloggande

Att blogga om projekt

Att blogga om olika projekt man genomför är ett perfekt sätt att skapa intresse för sin blogg. Dessutom blir det som en loggbok för själva projektet. Man har också ett naturligt sätt att få fram nytt material till bloggen då projektet hela tiden växer och utvecklas.

Att välja projekt

Ett av de vanligare projekten att blogga om är att renovera sitt hem, eller att bygga nytt. Oavsett vilket är det ett mycket tacksamt projekt att blogga om. Här finns även många potentiella samarbetspartners. Den som bygger nytt eller renoverar kommer förmodligen att vara intresserad av var man vänder sig för att få hjälp med sin byggnation. Via en helhetsleverantör som Built får man en kostnadsfri offert på mängder av bygguppdrag, samt info om ROT-tjänster. När en renovering är över kan bloggen utvecklas till att handla om hur man inreder sitt hem. Ett annat vanligt projekt att blogga om har med träning att göra. Många bloggar om att löpträna till ett särskilt mål. Det kan handla om allt ifrån att komma i form till att klara maraton på en viss tid. När målet är uppfyllt kan bloggen utvecklas mot nya mål, eller att handla om hälsa och träning generellt.

Att blogga om sin renovering

Bloggar man om sin renovering finns det ett tydligt avslut på projektet. Därför är före- och efterbilder väsentliga. Det ska vara enkelt att se hur projektet har förvandlat någonting till någonting helt annat. Bilderna bör också vara av god kvalité och om möjligt tagna ur exakt samma kameravinklar. Det gäller att våga blogga om både med- och motgång. Man får komma ihåg att många läsare söker sig till bloggen för att söka stöd och inspiration till sina egna byggprojekt. Inläggen på bloggen kan kretsa runt:

  • Så planerar man ett byggprojekt.
  • Att välja byggfirma.
  • Att samarbeta med en arkitekt eller hantverkare.
  • Att hitta inspiration till sin renovering när allt känns lite motigt.
  • Att välja rätt material och hur man inreder olika rum.

Att blogga om sin löpning

Det är viktigt att välja ut ett tydligt mål, samt att i det längsta undvika att ändra på målet. Ingen läsare kommer orka vara kvar om målet är antingen otydligt, eller plötsligt ändras. Det är som att en roman skulle få helt nya förutsättningar hela tiden, utan att någonsin knyta ihop alla röda trådar. Folk vill ha en tydlig riktning och förväntar sig naturligtvis någon form av (gärna lyckligt) avslut på projektet. Inläggen kan kretsa runt:

ashe