Bloggande

Skapa inlägg av vardagliga händelser

Inspirationen kan ibland tryta för alla bloggare och helt klart är att det lätt kan bli problem. Nya intressanta inlägg behövs för att få nöjda läsare. Ofta handlar det om att det är just inspirationen som börjar tryta och det finns en del att göra för att få till de nya inläggen.

Små vardagliga händelser

Ett blogginlägg behöver inte handla om något stort. Tänk själv vilken inspiration vilken ett litet inlägg som handlar om något som gjort dig glad kan göra. Genom att dela med dig av en liten positiv händelse kan du ge läsaren ett leende. Låt säga att du var på café och köpte en kopp kaffe. En i sig ganska vardaglig händelse på många sätt, men om kaffekoppen du fick visar sig vara den godaste du druckit på länge har du underlag för ett inlägg. Beskriv njutningen av att sitta där med kaffekoppen och bara kunna ta vara på stunden. Det kan dessutom vara inspiration för en själv att komma ihåg att leva i nuet.

Saker du pratat med andra om

Ta vara på en del av de samtal du har haft på sistone, där kanske finns något intressant att dela med sig av. Jag har ett bra exempel själv. För ett tag sedan satt jag och åt lunch med en kund. Vi pratade om lite allt möjligt och hade ett väldigt trevligt samtal. På något sätt kom vi in på parfymer och hur viktiga dofter är för att göra ett intryck. Den parfym jag använt under många år slutade tillverkas för ett tag sedan och det har för mig blivit lite av ett problem. Kunden i fråga hade precis varit och tittat på parfymer och hade en hel del bra rekommendationer. Efter jobbet den dagen tog jag mig för att åka och kolla på några. Valet föll på härliga Acqua di Gio från Armani. En helt fantastisk doft. Det är nästan så att jag ångrar att jag inte bytte tidigare. Bäst av allt var att dagen efter hade jag ett nytt kundmöte och fick en kommentar om hur gott jag doftade. Tack Acqua di Gio! Jag tror att jag fick hjälp till en riktigt bra affär där.

Det här är ett bra exempel på hur det finns bra saker att skriva om från det dagliga livet, även om det inte har hänt något exceptionellt. För att hitta inspiration gäller det ofta att bara se de små sakerna och sedan förvandla dem till skrivna ord. Om du tänker efter lite kommer du säkerligen att komma på några roliga händelser, som du har varit med om på sistone. Passa på att skriv ned dem på papper för att ha som underlag när det är dags att skriva ett nytt intressant inlägg.

ashe