Bloggande

Välj ditt bloggverktyg

Att välja sitt bloggverktyg är inte det allra viktigaste valet man gör som bloggare, men det har ändå en viss betydelse. Här gäller dock devisen “man får vad man betalar för”, vilket i praktiken innebär att du som ny bloggare gör klokt i att välja bort webbverktyg som är gratis. Menar du verkligen allvar med ditt bloggande och vill nå ut till en stor publik kan det absolut vara värt att satsa en liten slant för att komma igång ordentligt. Använd dig av ett välkänt och väletablerat verktyg som exempelvis WordPress, så är du på rätt väg redan från början.

Oavsett vilket bloggverktyg du väljer att använda dig av behöver du hitta din publik på något sätt. Med andra ord behöver du marknadsföra din blogg. Genom att använda dig av rätt typ av verktyg och finnas på rätt ställen, till exempel i en bloggportal, så har du fått en bra början. Bloggportalerna, särskilt de stora, är sökmotoroptimerade vilket gör att din blogg mycket lättare hittas vid googlesökningar. Detta är som sagt en utomordentlig början, men arbetet slutar inte där.

Ett bra sätt att marknadsföra en blogg idag, ja egentligen vilka företag och intressen som helst, är via sociala medier. Här kan du för en billig peng marknadsföra bloggen både hos Facebook och Instagram. Du kan dessutom rikta annonsen så att du når precis den grupp människor som du önskar nå baserat på ålder, geografi, intressen och mycket annat. Här har du med andra ord en god chans att få en mängd nya läsare på kort tid. Du kan välja att utforma en särskild annons för att marknadsföra bloggen eller också väljer du att betala för exponering av ett specifikt blogginlägg.

ashe