Updates

Så får du följare till din blogg

Att ha en blogg är populärt och för den som önskar bli känd och tjäna pengar på sin blogg är konkurrensen hård. Här nedan följer några tips för den som har viljan och har bestämt sig för att verkligen satsa på sin blogg.

Att ha en nisch är viktigt i en blogg

När man väl bestämt sig för att blogga och dessutom för att kunna livnära sig på, eller åtminstone tjäna pengar på, sin blogg så måste man ha en klar bild av vad bloggen ska handla om. En blogg som inte har en röd tråd och ett tydligt tema brukar inte vara någon blogg som får många besökare. Att skriva en blogg om enbart sig själv och sitt liv lockar förmodligen inte heller fler än närmast sörjande. Det viktigaste är alltså att ha en nisch för bloggen och gärna en unik sådan med tanke på att de mindre unika finns det redan hur många som helst av. Så om du exempelvis älskar att sticka så kan du ha en blogg om enbart stickning och allt som hör där till eller om du har ett unikt intresse för en viss sport eller liknande så kan det också vara en bra idé. För att verkligen veta att din idé av nisch är unik kan du göra research innan för att reda ut just detta. Kolla exempelvis Metros mest populära bloggar eller Aftonbladets artikel om ämnet.

Uppdatera och underhåll dina följare

När du väl har startat din blogg är det ett måste att se till att denna blir uppdaterad regelbundet och ofta. Följare vill inte, som du säkert förstår, läsa ett och samma blogginlägg flera gånger om. Så låt läsarna alltid har något nytt att se på och läsa när de besöker din sida. Ett regelbundet uppdaterande är dessutom positivt för Googles sökspindlar när det gäller ranking på Googles sökträffar. Ge alltså dina läsare dina senaste nyheter precis som en dagstidning gör dagligen.

Ta upp sådant som engageras andar människor

För att din blogg ska locka fler läsare är det en förutsättning att du tar upp sådant som engagerar dina läsare. Om dina läsare blir engagerade är chansen att de delar ditt inlägg i sociala medier mycket större än om dina inlägg inte engagerar dem.

Var personlig men ta inte upp allt i ditt privatliv

Att ha en personlig klang är ofta uppskattat för bloggar. Att till exempel ha en bild på sig själv i sin blogg är en förutsättning för att följarna ska skapa en mer personlig relation till dig och ämnena du skriver om. Se dock till att inte bli allt för personlig, ta exempelvis inte upp vad du gjorde hos läkare eller hur de blev omhändertagen av din tandläkare stockholm som tyckte att du hade dålig tandhygien. Vissa saker behöver man inte dela med sig av till resten av befolkningen.

ashe