Updates

Tips för bilbloggen

De flesta vuxna i Sverige har körkort och det är många som har en bil. Bilar är ett perfekt bloggämne. Här kommer tipsen för att förbättra din bilblogg.

Bilar

 

Bilar väcker känslor. Många av oss älskar bilar eller den frihet som bilen ger oss. En bra bilblogg kan vara en god hjälp för både kunniga och mindre kunniga bilägare, särskilt när de ska köpa eller sälja sin bil. Om du behöver byta bil har Riddarmark Bil bra erbjudanden på begagnade bilar – både när du ska köpa och sälja.

Ha ett projekt

Bilar är något mycket praktiskt. Om du har en bilblogg som handlar om olika märken och modeller, så kan det ändå vara klokt om du i din blogg också har ett praktiskt projekt som du arbetar med. Om din blogg handlar om Ferraribilar och du har fått tag på en gammal skrotfärdig Ferrari från sextiotalet, så kommer du kunna lyfta din blogg om du låter ditt renoveringsobjekt bli ett återkommande tema. Om du har en blogg som handlar om just Ferraribilar, men du får tag på en gammal Saab, så kan du antingen välja att låta renoveringen vara en del av din blogg – om du tror att det kommer fungera – eller så väljer du att skapa en till bilblogg där din Saab passar in. Det finns få saker som kan lyfta en blogg som ett projekt som läsarna får följa med i. Ett praktiskt projekt ger dig också något att skriva om: att du söker nya fälgar, att du körde 60 mil för att titta på en färdigrenoverad bil eller att du fick beställa specialdelar från USA.

Åk på bilmässor

Bilar och bilmässor hör ihop. På samma sätt som snabba bilar och Autobahn hör ihop. Om du har en seriös bilblogg bör du försöka ta dig till en bilmässa någon gång var eller vartannat år. På bilmässan ser du till att samla mycket material genom att filma, skriva och fotografera. Om du får möjlighet att provköra en bil eller bara sätta dig i en bil, så ska du ta den chansen. Det kan rentav vara så att du som bilbloggare kan få en möjlighet som en vanlig besökare inte får. Men det kräver att din blogg är relativt stor. Förutom att filma själva bilarna, så kan det vara smart att försöka filma själva atmosfären – så att dina läsare får en känsla av hur det är att vara på en bilmässa. Du kan både filma bilarna, men också mässtälten och hur det är att stå i en kö för att köpa en korv och öl på Frankfurts bilmässa. Om du träffar på andra svenskar, eller andra personer, så kan du även be om att få intervjua dem. Du kan också skapa en liten roadtripfilm av din resa ner till bilmässan – särskilt om du körde bil dit. Roadtrips till olika event är alltid intressanta att titta på. Tänk dock på att inte göra filmerna för långa, utan mer ge din bloggbesökare mersmak för både din blogg, bilar och att de själva får lust att åka på mässan. Då har din blogg lyckats.

ashe